ай-добро мохито на плажа
тай бар на ваканционно селище Оазис Резорт&Спа 
в бившия къмпинг Оазис – барман Алек
хабано бар Памперо на къмпинг Арапя – барман Йоана
кариби бар Side Shore на плажа в Лозенец – барман Димитър
Трябва да уточним, че дегустаторският ни тур обхваща само Черноморието на юг от Слънчев бряг и се случи в един благословен ден на юни, в който първото мохито дойде около 10,30 сутринта на плажа в Арапя, а при последното часът просто не ни интересуваше. В трите най-добри коктейла веселите градуси на бакардито партнираха чудесно с намачканите листенца прясна мента и лайм и ни изстреляха директно към бара „Ла бодегита дел Медио“ в стара Хавана, където Хемингуей пиел своето прочуто мохито с повечко захар и двойно количество ром. Всъщност след осмата чаша количеството захар вече нямало такова значение, а лодката на Стареца се клатушкала заплашително в битката му с морето. В оригиналната хаванска рецепта обаче количеството мента е точно определено – 12 листенца. Думата мохито идва от афро наречието, говорено от тъмнокожите кубинци, и означава „малка магия“. 

About me

Tranzit Add to Technorati Favorites
Add to Technorati Favorites
Powered By Blogger

Моят списък с блогове